Garden sti materialer – den gode, den dårlige og den smukke

Garden sti materialer er normalt en stor investering, så det kan være fristende at gå til noget billigt.

Men en smuk havebane vil gøre en sådan forskel til din have. Og det vil sandsynligvis være en engangsinvestering, selv om nogle haveproce materialer har brug for mere vedligeholdelse end andre.

Jeg har set en bred vifte af haven sti materialer i haverne, jeg har skrevet om, så jeg troede, jeg ville trække alle mine yndlingsgårdsti ideer sammen for dig.

BEMÆRK: Hvis du selv graver en havevej, skal du finde ud af, hvor hovedvand og elløb er. Du ønsker ikke at adskille dem!

Grusveje
Grus er et af de billigste havebane materialer. Men det har brug for lidt vedligeholdelse – blæst-in ukrudt vil etablere sig let i grus, selvom du har en ukrudtsundertrykkende membran.

Er grus miljøvenlig? Det er mere gennemtrængeligt end sten eller beton, så det tillader vand at dræne. Men grus og shingle er udvundet og transporteret, så der er en miljøomkostning.

Grus vil også have brug for at forny hver så ofte – jeg har fundet mine grusveje, der sandsynligvis har brug for at toppe op hvert femte år eller deromkring. Sidste år fornyede vi vores grusveje ved at bruge muslingeskaller i stedet. De er et biprodukt af seafoodindustrien, så er miljøvenlige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *